Zwabberbeleid

Ik heb me lang afgevraagd of ik wat zou schrijven over huidige Nederlandse toestand waarin de richting bepaald wordt de hen die het hardste schreeuwen. De kans is groot dat ik overschreeuwd ga worden maar ik gok het er maar op.

Allereerst is het denk ik dat het goed is om u mijn positie uit te leggen. Gepensioneerd, niets te klagen, doe veel vrijwilligerswerk, muzikant, dieren liefhebber, vegetariër (ik hoor nu al de eerste schreeuwers) en sociaal ingesteld (het gejoel zwelt aan). Ik hoor bij de meestal zwijgende meerderheid maar vandaag dus niet.

Wat hebben we er in Nederland een janboel van gemaakt. Nederland, DE narcotica staat na Colombia met een rechtstelsel waarin het mogelijk is dat tot hoogste rechter onschuldigen worden veroordeeld tot de bedelstaf. De Raad van State maakt excuses omdat men geen recht heeft gedaan in de toeslagenaffaire en dus zou je denken dat de hele bups ontslag krijgt. Ik kan u al voorspellen dat dit niet gebeurt. Daarbij komt dat de voorzitter van diezelfde raad zijn eeuwige jachtvelden in strijd met de geldende regels afsluit. Een janboel, ik zei het al.

Dan toch even over corona of zoals de geleerden zeggen Covid-19. Een heel vervelend virus, een aandoening waardoor ziekenhuizen vol liggen, verplegend personeel bijna door de hoeven zakt omdat ze opgebrand zijn, en een bevolking die door de bomen het bos niet meer ziet door het zwabberende beleid van de overheid. Mondkapje op of toch maar weer af of twee mensen op visite, nee doe maar vier. Hadden we al gedonder over G5 op het telefoonnet, spionage door China en straling, nu hebben we het over 2G of zelfs 1G. We gaan er niet op vooruit. Daarnaast hebben we veelvuldig een optreden van Knabbel en Babbel die ons gaan vertellen wat dagen daarvoor al is uitgelekt en waarschijnlijk de reden is gewwest voor een politicus om de afspraken over de formatie in de trein te laten liggen. Naarmate ik dit allemaal opschrijf merk ik dat ik er ook nog eens behoorlijk pissig over word. Zeker in het geval van de zogenaamde kabinetsformatie. We hebben het hier over mensen die ons doen geloven het beste met Nederland voor te hebben maar uiteindelijk voor puur politieke winst gaan. In een crisis zoals die nu ondergaan (er liggen er ook nog een paar op de plank zoals PFas, Stikstof, Milieu, Aardbevingsschade, Herstel Toeslagen Affaire, Vliegveld Lelystad en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan) zou je toch mogen verwachten dat partijen met elkaar komen tot een gezamenlijke actie in de vorm van een crisiskabinet. Nee de jongetjes en de meisjes blijven elkaar vliegen afvangen zonder ook maar iets constructiefs te bedenken.

Waarom ik begon aan dit epistel komt voort over mijn ergernis over de rellen van gisterenavond in Rotterdam. Politie- en andere hulpverleners moesten weer eens vluchten voor hun leven, er moest zelfs geschoten worden om nog enigszins ongeschonden uit de strijd te komen. Het eerste wat je leest is: “De politie had de zaak in eerste instantie niet onder controle”. Nee dat is toch logisch als je geen enkele investering doet in het aantrekken van politiepersoneel voor op straat. En dan te bedenken dat er deze jaren duizenden dienders uitstromen omdat deze met pensioen gaan. Och och och dat was natuurlijk ook niet te voorzien. Onze minister van Justitie en Veiligheid vindt het allemaal heel erg en er zal streng gestraft worden en de schade zal op de daders worden verhaald. Ja die mooie woorden kennen we inmiddels, 40 uur dienstverlening en aflossen aan de overheid met 20 euro per maand. Of de oplossing vinden door een nieuw team op te richten en dan de mensen weg te halen uit bestaande teams zodat binnen de eenheden de werkdruk nog hoger wordt. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn hartslag inmiddels ruim boven de 90 zit vanwege ergernis.

Nu we het toch over de politie hebben, daar moest een bezuinigingsronde plaatsvinden. Tja dan moet je wat als korpsleiding. Gelukkig is er een overhead (boven de formatie sterkte van de Nationale Politie) van zo’n 200 man. Allemaal boven modaal verdieners en daarnaast hebben gerenommeerde kantoren managers binnen de Nationale Politie aan het werk die best een bedenkseltje kunnen droppen die geld opleveren, dat ze daarna zelf weer opsouperen. Een voorbeeldje. De Mobiele Eenheid reed tot voor kort in zwaarbeveiligde en gepantserde voertuigen. In zo’n bus past een groep zoals dat binnen de ME heet. Groep bestaat uit 11 personen en die pasten dan ook makkelijk in zo’n bus namelijk een chauffeur, daarnaast de groepscommandant en achterin op de banken de manschappen. Niet echt ruim maar goed te doen, zo heb ik mogen ervaren. Daarbij komt dat zo’n bus zwaar weegt en daar kun je als demonstrant, oproerkraaier, muiter, opstandeling of revolutionair weinig mee. Mooi meegenomen dus. Maar gelukkig hebben we de denkhoofden en die zagen kansen. Wat zou het al niet schelen als er geen chauffeurs meer behoefden te worden opgeleid voor het D rijbewijs (om zo’n bus te mogen besturen) en dan was het ook niet meer noodzakelijk om zulke zware bussen te kopen. Goedkoop busje, chauffeur met 8 personen erin, kun je rijden met een BE rijbewijs dus een slag geslagen. Ach ja het is dan wel niet een hele groep binnen de ME en zo’n busje is dan wel een stuk lichter maar wat kan er gebeuren. En als dan de bus niet donkerblauw wordt, zodat je hem niet herkent als politieauto, maar gewoon wit met striping dan staat dat een stuk minder agressief. Ojee, hartslag 110 en dan moeten deze foto’s nog.

Afbeelding met vrachtwagen, buiten, weg, transport

Automatisch gegenereerde beschrijving
Afbeelding met boom, buiten, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

In welke zou u willen vertoeven bij rellen zoals in Nijmegen en Rotterdam?

Zwabberbeleid waar de hulpverleners en zwijgende meerderheid de dupe van zijn. Prima als je niet gevaccineerd wil worden, net als niet verzekerd willen zijn maar dan wel volledig voor eigen risico en dan maakt het niet uit of je denkt dat Bill Gates iets wil of dat het opgelegd wordt van boven, wat mij betreft geen probleem maaaaaaarrr wees wel consequent en neem geen ziekenhuisbed in beslag waardoor een ander niet kan worden geholpen met een spoedoperatie of iets anders dringend. Er is keuzevrijheid en ik neem die keuzevrijheid bloedserieus. Het leven is vol keuzes en elke keuze heeft gevolgen. In de jaren 70 van de vorige eeuw waren er veel mensen die zichzelf en hun kinderen niet wilden vaccineren tegen kinderverlamming. Deze ziekte sloeg genadeloos toe en veel mensen werden voor hun leven getekend. Onder druk van het aanzien van wat kinderverlamming met je doet maakten heel veel mensen alsnog de keuze om iets te doen tegen kinderverlamming. Die keuze werd soms niet alom geaccepteerd maar dan werd er op slinkse wijze alsnog gevaccineerd door suikerklontjes met het antimiddel te verspreiden, veelal door politiemensen die via de achterdeur op bezoek kwamen. Een keuze en de vrijheid om te kiezen maar ook het dragen van de consequentie.

Gelukkig de hartslag daalt weer enigszins.

Ik ben weer aan het begin van mijn betoog. Zwabberbeleid leidt tot chaos en chaos leidt tot geweld en geweld lost niets op, zeker niet voor hen die dat geweld moeten beteugelen. En wat dat betreft is er maar een oplossing en dat is dat politici per direct hun partij politieke belangen laten varen en een kabinet maken van Nationale Eenheid, deskundigen toevoegen aan dit kabinet en puur op wetenschappelijke redenen hun besluiten baseren en daarbij zorgen dat de Trias Politica van de Montesquieu weer gaat functioneren. En oja mogelijk dat het plan van de Burgemeester van Amsterdam om waarnemers in te zetten bij preventief fouilleren uitgebreid kan worden naar rellen zoals gisterenavond en dat die waarnemers dan waarheidsgetrouw ook eens in kaart brengt wat die relschoppers teweegbrengen.

Nog een klein stukje dan houd ik ermee op.

Ooit mocht ik ook met een helm op en met een lange wapenstok met de ME mee. Rellen om iets waar men het niet mee eens was, het zal wel in de krakers tijd zijn geweest. Er werden diverse personen gearresteerd en later ook veroordeeld. In de krant hadden ze het over tuig van de richel maar uit de gegevens bleek anders. Naast krakers waren er studenten rechten, studenten geneeskunde maar ook jongelui uit andere gegoede burgerrij. Het zal mij niet verbazen dat dit tijdens de rellen in Rotterdam ook weer het geval is. Net zomin als het mij verbaasde dat eerder beschreven types ook te vinden zijn binnen de hooligans en motorbendes. Trouwens er is ook wel eens een diender aangetroffen in dit soort situaties die vrolijk een aantal keien gooide naar z’n collega’s. Ik denk dat we wat dat betreft een maatschappelijk probleem hebben waar nodig iets aan gedaan moet worden. Wat dat betreft kan het in het rijtje crisis plankzaken.

Ik heb net een bakkie koffie gehad en vind het wel goed zo. De hartslag is weer normaal zodat ik me weer toe kan voegen aan de zwijgende meerderheid.

Oja, ik ben voor de vrijheid van meningsuiting en gelukkig kun je in Nederland alles zeggen maaarrrr het hoeft niet.