Hans Kazan bij de gemeente ?

Nu sta ik niet bekend om mijn al dan niet intelligente blik, maar had je me vanmorgen gezien dan had ik vast de eerste prijs ‘dom kijken’ verdiend. Zoals altijd plaatste ik de container met plastic gevuld boven aan de dijk zodat deze nestjes door de gemeente geleegd kan worden. Om een uur of half acht zie ik de buurman zijn container naast de mijne zetten. Net een tweeling daar op de dijk, die containers. So fa so good. Een stief kwartiertje later zie ik de vuilniswagen naderen over de dijk. De honden slaan aan, ook gewoonte, en ik hoor het geklepper van de te legen containers. Ik sla er verder geen acht op, waarom zou ik. Een uurtje later loop ik de dijk op om de container weer op zijn vertrouwde plekje te zetten maar tot mijn stomme verbazing staat er geen container. Nu is het bij ons niet zoals in de grote stad waar er heel veel containers staan, nee wij wonen op de boer en alleen de buurman en ik hebben daar de containers staan. Verdorie, ik naar de buurman. Daar staat de aan de oranje deksel herkenbare container van de buurman. Hij komt net aanrijden en verteld me dat hij al vond dat ik snel na het legen de container had opgehaald. Niet dus. Foetsie verdwenen. De gemeente dan maar gebeld. Keurig te woord gestaan en wat bleek. Mijn container was met plastic en al verdwenen in de ophaalwagen en was inmiddels door persinrichting verworden tot een hoopje plastic maaarrrr gelukkig krijg ik deze week nog een nieuwe. Mysterie opgelost.